Ne bucurăm că ai ajuns până aici și că ai dat click pe articol. Asta înseamnă că iei la fel de în serios ca și noi promovarea în online și ești conștient că o afacere de succes nu poate exista fără o strategie de marketing foarte bună.

Astăzi vom vorbi despre Video Marketing și de ce este el atât de important în era internetului, a serviciilor online și a telefoanelor inteligente. Știm că totul se întâmpla foarte rapid în lumea în care trăim și că ce era de actualitate în urmă cu câteva luni, astăzi poate să nu mai fie. Luxury Photo-Video te invită să descoperi cele mai recente trenduri din lumea video.

 

Stai liniștit, știm cum conceptele de genul video marketing, promovare în online sau SEO  pot fi greu de înțeles și de multe ori ne dau bătăi de cap așa că am scris acest articol într-un mod cât mai simplu și direct.

Ca să fie mai ușor, ne-am gândit să structurăm acest articol în patru parți principale. Așa vei putea să citești fiecare parte în ce ordine dorești și dacă nu ai timp sau vrei să îl mai răsfoiești peste ceva vreme îți recomandăm să salvezi acest articol în bara de marcaje. 

1. Ce este Video Marketing?

2. Dimensiunea impresionantă a video în online

3. Tendințe video în 2019

4. De ce trebuie să folosești Video Marketing?

 

1. Ce este Video Marketing?

În cazul în care iei pentru prima dată contact cu termenul de
VideoMarketing află că nu este atât de complicat precum pare. Video Marketing înseamnă, în termeni simpli, folosirea de materiale video pentru promovarea brandului,
serviciului sau a produsului tău. O campanie profesionistă de marketing, precum cele pe care Luxury Photo-Video le oferă, folosește video ca pe una dintre cele mai puternice modalități de promovare. De la evenimente live până la materiale video realizate în format de 360 de grade, dar despre asta vei afla mai multe în părțile trei și patru.

Și cam asta a fost cu prima parte a articolului de astăzi, așa e că nu a fost deloc greu? Te-am convins să folosești Video Marketing? Bineînțeles că nu, nu suntem atât de naivi încât să credem că o simpla definiție poate să facă așa multe. Poate chiar asta ne diferențiază de competiție, știm că succesul nu vine ușor și că un content de calitate, atent realizat, un storytelling care să transmita emoție împreuna cu o strategie bine gândită dau rezultate întotdeauna. Te invităm să citești și urmatoarele două părți iar la final să îți pui din nou întrebările de mai sus.

     

2. Dimensiunea impresionantă a video în online

Partea a doua va fi puțin mai complexă și va conține mai multe cifre și statistici, dar nu uita cât de importante sunt ele în dezvoltarea unui business performant care să-și mențină trendul de creștere. Asta poate face diferența între tine și concurență. Ține minte, dacă tu nu acorzi importanță trendurilor și nu ești la curent cu ce este nou în lumea promovării online cu siguranță altcineva o va face.

Până să trecem la cifre și statistici , vrem să faci un mic exercițiu încercând să te întorci pentru câțiva ani în timp. Nu trebuie să te duci prea departe,  5-10 ani sunt suficienți. Cum arăta lumea materialelor video atunci? De câte vloguri auzisei sau, și mai interesant, câte vloguri urmăreai ? Cât de des vedeai reclame pe Youtube înainte de un videoclip? Cât de familiare îți erau cuvinte ca 4k, OLED sau smartphone cu ecran Full HD? Când voiai să înveți sau să te documentezi despre un subiect anume, căutai un articol pe un blog sau un how-to video pe Youtube?

Te-am rugat să faci acest exercițiu ca să înțelegi mai bine cât de mult a evoluat acest tip de conținut în ultimii ani și cât de mult ne-a acaparat din timpul nostru liber sau chiar profesional. Tot ce se întâmplă în online este cu video și despre video. Am trecut în câțiva ani de la sute sau chiar mii de articole consumate în fiecare zi pe bloguri și publicații de specialitate la miliarde de ore vizionate zilnic pe platformele video. 

Când Youtube făcea primii pași pe internet puțini oameni realizau câte ore de video vom urmări ani mai târziu. Pare că oamenii nu se plictisesc niciodată de video.

Asta înseamnă că și clienții tăi doresc și preferă să consume materiale video iar tu ar trebui să le oferi asta cât mai curând. Dar nu trebuie să ne crezi pe noi pe cuvânt, îți prezentăm mai jos un infografic cu câteva statistici și date din studiile recente legate de conținutul video.

1. 80% din utilizatorii de internet preferă să urmărească un videoclip decât să citească un articol

2. 96% din cumparatori consideră că video i-a ajutat în decizia de cumpărare a unui produs

3. Conținutul video crește șansa ca un client să cumpere un produs / serviciu cu 50%

4. 87% din marketingul global este în format video

5. 88% din marketeri sunt satisfacuți cu recuperarea investiției din video

6. 67% mai multe leaduri calificate cu ajutorul clipurilor de prezentare

7. 88% mai mult timp petrecut pe un website în care se folosesc materiale video

8. 1,5 miliarde de utilizatori unici în fiecare lună pe Youtube

9. 1 miliard de ore vizionate pe Youtube într-o singura zi

10. 95% mai multe șanse să își amintească un îndemn de cumpărare dintr-un video

Sperăm că acum înțelegi mai bine de ce punem mai mult accent pe Video Marketing decat pe conținutul scris atunci când ne pregătim să creăm o strategie pentru promovarea brandului tău.

3. Tendințe video în 2019

În partea a treia îți vom prezenta cele mai recente tendințe legate de conținutul video în anul 2019 că să fii mereu cu un pas în fața competitorilor tăi.

1. Materialul video clasic se transformă în live

Se pare că în ultima vreme asistăm la o nouă categorie de conținut video care își face apariția încet și sigur, și anume materiale video transmise live, iar Luxury Photo-Video poate să ofere acest tip de conținut și companiei tale. De ce? Pentru că un material video live poate să creeze o legatură mult mai strânsă între tine și audiența ta, fie că vorbim despre transmiterea unui eveniment în care lansezi un nou produs, de aniversarea înființării companiei tale, interviuri cu influenceri sau chiar o sesiune de Q&A, publicul tău poate urmări în timp real totul, astfel cel care vizionează de pe telefon sau din fața calculatorului va simți aceeși emoție ca și cei prezenți.

Dacă ai urmarit vreodata două evenimente, unul după ce s-a încheiat și altul live chiar în momentul în care acțiunea se desfășura fără a avea posibilitatea de a da skip până la final vei înțelege și mai bine la ce ne referim. În caz contrar te sfătuim să încerci asta pe viitor.

2. Video se transformă în format 360

O altă tendință recentă de care ne bucurăm cu ajutorul ultimlor inovații în lumea tehnologiei este formatul video în 360 de grade. Cu toții știm ce succes a avut Google când a introdus serviciul Street View, posibilitatea de a explora o locație în format 360 i-a fașcinat pe oameni. Suntem convinși că și clienții tăi s-ar bucura dacă le-ai oferi acest tip de conținut. Nu contează că este vorba de un video de prezentare în 360 sau o panoramă cu sediul firmei tale, Luxury Photo-Video îți poate oferi toate aceste servicii.

3. Blogul devine Vlog

Ne întoarcem puțin la partea a doua unde ți-am povestit că, în ultimii ani, a existat o trecere masivă de la materiale text la materiale video. Dar oare de ce s-a întamplat asta? Dintr-un motiv foarte simplu, un video crează o legatură mult mai strânsă și personală între cel care a creat contentul și cel care îl vizioneză. Știi cum se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte? Ei bine un clip video reprezintă o succesiune de imagini redate una după alta la o viteză foarte mare. În concluzie câte cuvinte crezi că poate transmite un material video?

4. Video training

Conform ultimelor studii materialele de video training sunt într-o continuă creștere, iar compania ta ar trebui să țină pasul și să implementeze aceste unelete care pot ajuta atât angajații cât și clienții. Câteva exemple de video training pas cu pas ar fi prezentarea normelor de protecție a muncii, videoclipuri animate pentru vizualizarea datelor și a statisticilor sau chiar materiale video menite să ofere asistență cumpărătorilor.

5. Clickbait-ul nu mai funcționează în 2019

Dacă vrei ca publicul tău să rămână fidel și să fie mulțumit de serviciile tale atunci trebuie să îi oferi ceva de calitate. Ultimele tendințe ne arată că utilizatorii nu mai cad așa ușor în plasa unui clickbait și sunt mult mai atenți și critici cu conținutul pe care îl consumă.

6. O poveste atrage mai mulți oameni

Poveștile bine spuse sunt mult mai apreciate de audiența ta chiar dacă le vei prezenta în format vizual. În comparație cu articolele tehnice lipsite de emoție, oamenii vor să afle mai multe despre tine, despre firma ta și cum percepi tu lumea. Așă că un conținut mai personal și transmis sub forma unei povești îți poate aduce un public mai numeros.

7. Instagram este mai important ca oricând

Zilele când Facebook era liderul absolut în social media au apus, Instagram este noul magnet în era rețelelor de socializare. Și asta se întâmpla pentru că Instagram este mult mai concentrat pe vizual, imagini sau video. Un alt trend care confirmă direcția următorilor ani. Așa că dacă vrei să construiești un business de succes acestă platformă trebuie să nu lipsească din arsenalul tău de promovare. Nu te îngrijora, Luxury Photo-Video se ocupă și de administrea contului tău de Instagram.

8. Youtube este un monstru al video în 2019

Youtube poate fi considerat ca o platformă de social media prin video, sunt 1.9 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună care consumă peste 1 miliard de ore de conținut zilnic. Aici ete locul în care materiale tale video de lungă durată ar trebui să fie, față de Instagram și Facebook unde ar trebui să te concentrezi pe videoclipuri scurte și de impact. Întrebarea este, chiar vrei ca afacerea ta să nu fie prezentă pe o platforma cu 2 miliarde de utilizatori?

4. De ce trebuie să folosești Video Marketing?

Și acum partea cea mai importantă, de ce ar trebui să folosești Video Marketing și de ce este el important pentru succesul brandului tău în 2019.

1. Video este acolo unde sunt și clienții tăi

Fie că vorbim de Facebook, Instagram, Youtube sau Google, materialele video sunt prezente pe toate aceste platforme și sunt într-o continuă creștere. Fie că transmiți un eveniment live pe Facebook, îți prezinți noul produs pe Youtube sau îți păstrezi audiența aproape prin postări zilnice pe Instagram toate îți vor aduce beneficii și rezultate bune.

2. Poți oferi consultanță clienților tăi printr-un serviciu live

Dacă beneficiarii serviciilor tale au nevoie de ajutor în alegerea unui produs sau în utilizarea unui serviciu oferit de tine o poți face printr-un mod mult mai personal și eficient. Consultanța și comunicarea între un operator și un client prin intermediul live-urilor are nenumărate avantaje, de la faptul că cel din urmă va percepe instrucțiunile mult mai bine atunci când îi sunt prezentate și vizual până la experința unică pe care nu multe firme o oferă.

3. Google „iubește” conținutul video

Studiile recente arată că ai de 53 de ori mai multe șanse să fii indexat primul în căutarile Google dacă ai un video postat pe website-ul tău. Ținând cont că Google este proprietarul Youtube asităm la o creștere seminificativă a impactului pe care conținutul video îl are asupra optimizării SEO și nu credem că ar trebui să nu te folosești de asta.

În plus dacă vei adăuga subtitrări videoclipurilor tale vei avea și mai multe șanse de a fi indexat pe motoarele de căutare.

4. Video este important pentru utilizatorii de smartphone-uri

Odată cu dezvoltarea tehnologiei pe noile telefoane inteligente, materialele video nu mai sunt urmărite doar pe desktop sau pe TV, lumea video este acaparată de utilizatorii de mobil. Așa că dacă vrei ca materialele tale video să dea un randament cât mai bun trebuie să ai un website optimizat pentru telefoanele mobile.

Între 75% și 85% dintre utilizatorii de internet folosesc telefonul mobil.

5. Video crește vânzările

Video poate aduce companiei tale bani serioși. Studiile arata ca 74% din utilizatorii care au urmărit un videoclip de prezentare a unui produs l-au și cumpărat. Așa că nu mai aștepta și începe acum calatoria în lumea video!

Concluzie

Ar trebui să folosești Video Marketing pentru că îți va crește vânzările, vei fi în pas cu ultimele trenduri, vei prezenta serviciile tale cât mai bine, audiența ta va răspunde mai prompt, povestea ta va avea un impact mult mai mare și te vei diferenția de competitori.

Îți recomanăm să apelezi la o firmă profesionistă și cu experiență în domeniu care să se ocupe de promovarea brandului tău cu ajutorul Video Marketing.

Ești gata să începem?

Acum că înțelegi mai bine de ce materialele video sunt atât de importante, Luxury Photo-Video te invită să creăm împreună o strategie de neegalat cu ajutorul Video Marketing și să facem ca brandul tău să devină un succes.

Ce oferim?

Consultanță 1 la 1, analize rapide, teste, idei unice, administrator dedicat, filtrare unică , o echipa experimentată și, nu în ultimul rând, succes garantat. Pentru exemple concrete poți accesa secțiunile Portofoliu și Clienți, iar dacă vrei să afli și mai multe despre ce oferim intră la Pachete și Servicii.

Dacă ne vei alege pe noi în promovarea video și online îți promitem că nu vei regreta și vei avea parte de o experiență frumoasă și unică. Succesul afacerii tale reprezintă și succesul afacerii noastre.

Audit Gratuit

Prezența firmei tale online

audit
gratuit

Producția video și mai ales digital marketingul este aria noastră de expertiză. Am dezvoltat un funnel unic în lume. Îl denumim neuro video programare, folosește multe elemente psihologice pentru a convinge clientul.