5 strategii de promovare a unei firme pe care să le încerci

Promovarea firmei tale este absolut necesară, având în vedere competiția acerbă care a acaparat piața produselor și a serviciilor. Eforturile publicitare trebuie să fie, însă, bine gestionate, mai ales pentru companiile care alocă un buget restrans în această direcție. Este drept, nu există o rețetă universală de promovare care să funcționeze la fel de bine pentru toate business-urile; totuși, sunt anumite metode care dau roade, ținând cont de tendințele actuale din piață. Iată mai jos 5 strategii de promovare a unei firme la care poți apela și tu:

1. Promovarea online prin SEO și SEM

Prezența afacerii tale în mediul online este o condiție obligatorie pentru a ajunge în atenția publicului, în zilele noastre. Mare parte din viața noastră s-a mutat pe Internet, așadar, este mult mai simplu să folosim acest canal pentru a face cumpărături și pentru a ne informa. Ca atare, pentru a fi mai aproape de potențialii clienți, trebuie să apelezi și tu la metodele de promovare online. SEO (Search Engine Optimization) si SEM (Search Engine Marketing) sunt cele mai populare tehnici de promovare a unei firme în mediul virtual. Cu ajutorul lor, site-ul tău va ajunge pe prima pagină de căutări, ceea ce înseamnă că în acest mod va crește rata de conversie. 

2.Promovarea online prin Video Marketing 

Video Marketing-ul este o altă soluție avantajoasă și eficientă pentru promovarea brandurilor. Dacă nu ești familiarizat cu acest concept, trebuie să știi că acesta presupune folosirea materialelor video în strategiile tale publicitare. Oamenii preferă din ce în ce mai mult conținutul video în favoarea celui scris, deoarece cu toții ne dorim să aflăm ceea ce ne interesează fără să parcurgem texte lungi și, poate, dificil de citit.

Mai multe detalii despre Video Marketing poți afla urmărind blogul nostru. În plus, îți stăm oricând la dispoziție cu informațiile necesare, dacă ne contactezi!  

3.Promovarea prin intermediul evenimentelor 

Evenimentele din industria în care activezi reprezintă și ele o modalitate bună de a crește awarness-ul brandului tău. Fie că firma ta participă la aceste evenimente în calitate de expozant sau de sponsor, acest tip de promovare are un impact foarte mare pentru prestigiul unei companii. Nu uita că, de cele mai multe ori, în cadrul acestor evenimente sunt prezenți și oameni din presă, ceea ce poate reprezenta un atu, mai ales dacă reușești să obții un interviu pentru diverse publicații.  În plus, publicitatea prin intermediul evenimentului oferă posibilitatea clienților și partenerilor de afaceri potențiali să intre în contact direct cu oferta ta de produse și/sau servicii și să afle mai multe detalii despre acestea.

4.Promovarea prin marketing direct

Marketingul direct functionează, încă, foarte bine, în ciuda faptului că mulți îl consideră a fi o strategie publicitară care a ieșit din trenduri. Contactarea clienților prin telefon sau e-mail presupune crearea unei baze de date cu informațiile lor de contact, iar mai apoi abordarea separată a fiecăruia dintre ei. Deși aceste demersuri pot fi destul de costisitoare, ele oferă rezultate foarte bune, în special în sfera de servicii. Trebuie să știi că aceste rezultate se vor vedea, însă, pe termen lung. 

5.Promovarea prin personalizarea flotei de mașini

Dacă deții o flotă de mașini, atunci o poți include în strategia ta de promovare. Una dintre cele mai simple și mai eficient metode de a spori vizibilitatea brandurilor și a campaniilor este personalizarea automobilelor din flotă. Publicitatea auto este recomandată în orașele aglomerate,  cu trafic intens, funcționând precum un panou publicitar mobil. Colantând mașina cu mesajele publicitare dorite, acestea vor fi mai ușor de observat de către o categorie vastă de public: șoferi, pietoni, pasageri ai mijloacelor de transport în comun. Indiferent că este parcată sau că este în mișcare, o mașină care expune elemente publicitare este un instrument valoros de marketing. 

  • Integrează aceste strategii de promovare în strategia ta publicitară și vei sesiza beneficiile pe care ele le oferă pentru business-ul tău!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Contact Telefonic
Testimonials
Doresc mai multe informații

Te putem ajuta cu crearea de conținut video, campaniile de marketing, aparițiile în presă, SEO on și off page, SEM și multe alte servicii utile pentru promovarea companiei tale online.

Audit Gratuit

Prezența firmei tale online

audit
gratuit

Producția video și mai ales digital marketingul este aria noastră de expertiză. Am dezvoltat un funnel unic în lume. Îl denumim neuro video programare, folosește multe elemente psihologice pentru a convinge clientul.